De Mooiste Geuren
Eau de Parfum Vs Eau de Toilette: Wat is het verschil?

Eau de Parfum Vs Eau de Toilette: Wat is het verschil?

Geplaatst door 16-01-2023 18:54 door Ferry Muts

Geur kan iets moois zijn - maar ook verwarrend. Als het gaat om het verschil tussen Eau de Parfum en Eau de Toilette, ben je niet de enige die zich verward voelt. Dus, wat is het verschil tussen deze twee soorten geuren?

Laten we beginnen met Eau de Parfum, of EDP. Dit type parfum is een sterke, langdurige geur die de hoogste concentratie geuroliën bevat van alle beschikbare soorten geuren. Eén ons EDP bevat doorgaans 9-14% concentratie van parfumolie in alcohol en water. Dit maakt EDP ideaal voor wie de hele dag door een aanhoudende geur wil. Bovendien blijft EDP meestal 5-7 uur op de huid, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het opnieuw aanbrengen van je geur.

Vervolgens is er Eau de Toilette, of EDT. EDT is de meest voorkomende van de twee en heeft meestal een lagere concentratie oliën - meestal zo'n 5-15%. De geuren van EDT blijven meestal niet zo lang hangen als die van EDP - meestal zo'n 3-4 uur. Bovendien is EDT meestal goedkoper dan EDP, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een budget.

Als je voor je volgende parfum moet kiezen tussen Eau de Parfum en Eau de Toilette, bedenk dan hoe lang je de geur wilt hebben en wat je budget is. Voor een sterke, langdurige geur kies je Eau de Parfum. Als je op een budget zit of geen langdurige geur nodig hebt, ga dan voor Eau de Toilette. Welke je ook kiest, je zult zeker een heerlijke geur vinden die past bij je stemming of gelegenheid.