De Mooiste Geuren
Verzorging voor mannen: Hoe kies je de juiste geur?

Verzorging voor mannen: Hoe kies je de juiste geur?

Geplaatst door 17-09-2022 10:01 door Sophie Jacobiatus

Mannen, geloof het of niet, zijn ook enorm trots op hun persoonlijkheid en verzorging speelt daarbij een grote rol. Een herkenbare geur onderscheidt een man van zijn medemensen en maakt een goede indruk. Een goede geur kiezen is dus noodzakelijk. Dus, als je je als man afvraagt hoe je de juiste geur kiest, dan volgen hier enkele tips.

Ga allereerst voor een geur die je zelf lekker vindt en niet een die door iemand anders is gekozen of gebaseerd is op wat de meeste mensen lekker vinden. Als je een geur kiest, houd het dan bij een paar zoals die van citrus, kruidig en houtachtig. Dan heb je een overvloed aan keuzes en raak je niet overweldigd door alle opties.

Ten tweede is het belangrijk om een geur te kiezen die past bij het seizoen. Ga in de zomermaanden voor een lichte, citrus en waterige geur, terwijl bloemige en op vanille gebaseerde geuren geweldig werken voor het lenteseizoen. De winter vraagt om een warme, kruidige en houtachtige geur.

Ten derde, kies voor een geur die een gematigde sillage heeft, wat betekent wat een gematigde hoeveelheid geur door de lucht wordt gedragen als je hem opdoet. Zware, sterke geuren die je aanwezigheid al van verre aankondigen kunnen een enorme afknapper zijn.

Zorg er ook voor dat je een paar geuren proeft. Zo krijg je een beter idee van hoe de geur op je huid werkt en hoe je lichaamswarmte erop reageert. Vergeet ook niet om een kleine hoeveelheid van de geur op je huid aan te brengen en het minstens een uur te dragen om een nauwkeurige meting van de geur te krijgen.

De geur kan duur zijn, maar niet altijd. Je kunt misschien een geweldige deal vinden met een beetje onderzoek of als je wacht op bepaalde tijden van het jaar. Door dit te doen houd je je portemonnee tevreden en kun je toch een geweldige geur rocken.

Het uitzoeken van het juiste parfum kan ontmoedigend zijn, maar als je een beetje geduld oefent en de bovenstaande tips toepast, zal het proces moeiteloos verlopen!